Bitcoins pris uttrycker nu några tecken på stabilitet inom den lägre $ 10.000-regionen, med tjurar som kan få starkt stöd
Detta kommer efter att kryptovalutan försvarade sin avgörande kortvariga supportnivå på 9 900 dollar vid flera tillfällen under den senaste veckan

En analytiker noterar nu att investerarens rädsla är på samma nivå som den var precis innan krypton pumpades till 12 000 dollar
Detta kommer också när institutionella investerare växer sig hausse på BTC, medan detaljhandlare bråttom för att lägga till kort exponering
Bitcoin och hela kryptovalutamarknaden går in i helgens handelssession utan att se någon enorm volatilitet.

Medan BTC förblir stabilt över $ 10 300, har vissa mindre altcoins sett några uppenbart positiva prisåtgärder.

14 BTC och 95 000 gratissnurr för varje spelare, bara i mBitcasino’s Exotic Crypto Paradise! Spela nu!
Detta verkar tyda på att spekulativa investerare inte blir alltför rädda för kryptovalutans nuvarande tekniska position.

Med detta sagt, visar den senaste rapporten om åtagande från Trader (CoT) från CME att medan privatinvesterare ökar sin korta exponering för riktmärkningskrypto, vänder institutionerna länge för första gången på länge.

BITCOIN STABILISERAR ÖVER 10 000 USD SOM INVESTERARENS RÄKNIVÅER KLIMMAR

I skrivande stund handlar Bitcoin i sidled till sitt nuvarande pris på 10 350 $. Det handlar om det pris som det har handlats under de senaste dagarna, med tjurar och björnar som till stor del når en återvändsgränd.

Detta markerar en anmärkningsvärd nedgång från kryptovalutans senaste höjder på 12 400 $ som sattes tidigare denna månad.

Det verkar som att denna svaghet har slagit investerarnas känsla, eftersom Fear and Greed Index avslöjar att investerare nu är mer rädda än de har varit sedan BTC pumpade mot $ 12.000.

En analytiker talade om denna trend i en nyligen tweet och sa:

„Rädslan är på exakt samma nivå som strax före pumpen till 12k.“

Bitcoin

Bild med tillstånd av bysantinsk general.
INSTITUTIONER VÄXER LITT MER BULLISKT PÅ BTC
Medan vi talade om den senaste rapporten om Commitment of Traders (CoT), noterade dataggregatorn Unfolded att medan öppet intresse dyker verkar det som om institutionerna nu rör sig för att öka sin långa exponering för Bitcoin.

”8 – september CME BTC Commitments of Traders Report (COT). Öppet intresse: 8198 (ned -22,7%), förklarade han.

Bild med tillstånd av veckat. Diagram via TradingView.
Som framgår av ovanstående diagram verkar detaljinvesterare också snabbt minska sin BTC-långa exponering.

Den här trenden avslöjar att medan privatinvesterare växer rädda och kortsluter så går så kallade ”smarta pengar” långt.