Över en tredjedel av amerikanska investerare har visat intresse för att investera i Bitcoin Era och andra kryptotillgångar, enligt världens största investeringschef för krypto-tillgångar, Grayscale.

Grayscale sade att detta är en väckning för finansiella rådgivare för att fånga in kryptotillgångar och underlätta övergången av nya adoptörer på kryptomarknaden.

”Över en tredjedel av amerikanska investerare är intresserade av att investera i crypto som #Bitcoin. För finansiella rådgivare är det dags att snabba på tillgångsklassen. ”

Företaget erbjuder nu Financial Advisors sina nyligen lanserade Digital Currency Toolkit, ett resurscenter som hjälper dem att bättre förstå tillgångsklassen för digital valuta.

Bitcoin kommer bara att bli starkare

Gråskala har kontinuerligt drabbats av högsta tider i totala förvaltade tillgångar sedan starten av kryptomarknadens rally i juni och dess topp i juli. Leading the rally har Bitcoin och Ethereum också registrerat 2020-vinsten hela tiden.

Den senaste uppdateringen visar att Grayscales AUM står på 5,5 miljarder dollar , och företaget har stora planer på att äga mer av kryptomarknaden.

Ökande intresse för digitala tillgångar som en alternativ butik med värde för dollarn har drivit det höga antagandet av kryptotillgångar som upplevs i USA just nu.

Individer i både yngre och äldre demografi flyttar bort från fiat till sekundärklassens tillgångar med ungdomar som föredrar digitala tillgångar och äldre föredrar att investera i guld.

Priset på Guld har stigit i samband med den hausseartade aktiviteten på kryptomarknaden och experter spekulerar i att den nuvarande fiatpengkrisen kommer att pressa båda tillgångsklassens priser högre 2020.

Enligt Minnesota: s husrepresentant Tom Emmer representerar Bitcoin: s koncept med decentraliserad ekonomi en bättre framtid för amerikanerna, vilket gör det till en garanti för att Bitcoin bara kommer att bli starkare och mer inflytelserik .

Tillgång till Boomer Wealth genom Millennials

Gråskala släpper långsamt upp sin huvudplan för att öka mer kapitalinflöde till kryptomarknaden och i dess stora kryptotillgångar. Företaget uppgav nyligen att boomers gemensamt äger 68 biljoner dollar i förmögenhet. Medan de föredrar guld framför digitala tillgångar, måste boomers så småningom överföra denna rikedom till millennials som är fem gånger mer benägna att investera i Bitcoin.

Dessutom undersöker Grayscale ytterligare ett kapitalinflöde från unga investerare genom att rikta sig till handlare på den populära handeln App Robinhood, som har en 13 miljoner användarbas av 35-åringar nedan.

Det nya steget för att utbilda finansiella rådgivare kommer sannolikt att öppna marknaden för en mer mångfaldig grupp investerare, särskilt med den rådande haussiska känslan på kryptomarknaden.