Elektronica-gigant LG werkt samen met KardiaChain

Elektronica-gigant LG werkt samen met KardiaChain als netwerkvalidator

Vandaag is aangekondigd dat een dochteronderneming van multi-miljard dollar elektronica gigant LG zal werken met blockchain business in Vietnam, KardiaChain, als een validator voor zijn aanstaande net.

LG CNS, onderdeel van de bredere LG business, zal samenwerken met KardiaChain naast een groot aantal andere technologiebedrijven, waaronder het multinationale conglomeraat Geleximco, de wereldwijde Crypto Bull technologiebusiness HPT Vietnam en de Vietnamese nationale taxionderneming Mai Linh Group, als validator voor het netwerk.

Chang-deuk Yoon, hoofd van de afdeling blokketentechnologie LG CNS zei: „We zullen de lijnen tussen particuliere en openbare blokketen breken terwijl we de kenmerken en sterke punten van elk bedrijf combineren om nieuwe zakelijke mogelijkheden te verkennen“.

Netwerkvalidatie

Als validators van het KardiaChain-netwerk zullen deze partners knooppunten opzetten die zullen worden gebruikt om de aanmaak van de blokken te valideren, om transacties op de blokketen te verifiëren en om het netwerk te helpen beveiligen.

Door het KardiaChain-netwerk te beveiligen door het uitvoeren van kritische algoritmen voor de validatie, kan elke validator twee verschillende inkomstenstromen verdienen: blokbeloningen en transactiekosten.

De aankondiging komt slechts twee weken voordat KardiaChain’s mainnet op 29 december live gaat. Eenmaal live zal het netwerk ontwikkelaars in staat stellen om gedecentraliseerde applicaties te creëren en te bouwen, slimme contracten uit te rollen en transacties te versturen.

Tri Pham, CEO en mede-oprichter van KardiaChain, zei: ‚We zijn er trots op dat we zulke krachtige partners als LG CNS naast onze missie hebben om een toegankelijke blokketen voor miljoenen te worden. Ons mainnet zal de eerste interoperabele blokketen zijn die ooit in Zuidoost-Azië zal worden gelanceerd. We hopen dat onze technologie de mensen in staat zal stellen om te werken en betekenisvolle gevolgen zal hebben voor de samenleving.“

LG CNS-partnerschap

Naast het werken als validator voor het netwerk, zal het KardiaChain team samenwerken met LG CNS om hun blokketen te combineren met LG CNS’s eigen Monachain blokketen. Monachain is ontwikkeld door LG CNS om zich te specialiseren in digitale authenticatie en supply chain management voor grote bedrijven.

In samenwerking met het LG CNS team zal KardiaChain innovatie en ontwikkeling stimuleren in scenario’s en toepassingen op ondernemingsniveau, zoals decentrale identiteit (DID), certificaatuitgifte en smart city technologie.

Door gebruik te maken van KardiaChain’s lokale zakelijk inzicht in de Aziatische markt, zullen de twee partijen DID-oplossingen ontwikkelen voor Vietnam’s topondernemingen met grote bestaande gebruikersbases die direct aan boord van een blokketen kunnen worden geplaatst. Een andere grootschalige use case die momenteel in ontwikkeling is, is een slimme stadsoplossing voor een van de grootste steden in Vietnam, Danang.

LG CNS zal ook KardiaChain ondersteunen wanneer het de Zuid-Koreaanse markt betreedt, naar verwachting in 2021.