• De dominantie van Bitcoin is de afgelopen dagen en weken sterk afgenomen, omdat de altcoins de aandacht van de meeste investeerders hebben getrokken.
  • Gisteren, echter, raakte deze metriek een historisch belangrijk gebied, en kort na de benchmark cryptocurrency’s prijs begon te rebounding.
  • Sommige analisten merken nu op dat het „terugtrektijd“ kan zijn voor altcoins, waarbij deze potentiële daling wordt bestendigd als Bitcoin boven de $10.000 kan slaan.
  • Ethereum zou hierin ook een grote rol kunnen spelen, omdat het nauwer verbonden is geweest met Bitcoin dan met kleinere altcoins.
  • Als ETH verder vergadert, zou het elke potentiële altcoin-daling verder kunnen bestendigen.

Bitcoin heeft de afgelopen uren zijn prijsactie zien opwarmen. s Nachts konden stieren het van een dieptepunt van $9.600 naar een hoogtepunt van $10.200 brengen.

De verkoopdruk op dit niveau was onoverkomelijk en de prijs daalde al snel tot een dieptepunt van 9.800 dollar.

Het is nu opnieuw testen $ 10.000, en investeerders zijn allemaal nauwlettend in de gaten om te zien of dit niveau zal worden gebroken boven op elk moment snel.

Analisten merken nu op dat altcoins kunnen gaan bloeden als beleggers hun winst naar zowel BTC als ETH overhevelen.

BITCOIN-DOMINANTIE BEREIKT HISTORISCH BELANGRIJK STEUNNIVEAU

Op het moment van schrijven stijgt Bitcoin met meer dan 2% tegen de huidige prijs van $9.920. Dit is ongeveer waar het op dat moment handelde na de afwijzing van $10.200 in een nacht.

Het is belangrijk om op te merken dat de vijfcijferige drempelwaarde een zwaar weerstandsniveau blijft voor de cryptocrisis.

Als het niet in staat is om dit niveau in de nabije toekomst te overtreffen, zou het een opmerkelijke keerzijde kunnen zien.

Een breuk boven dit niveau zou echter een opwaartse trend kunnen veroorzaken die de winst die altcoins de laatste tijd hebben geboekt, verplettert.

De dominantie van Bitcoin Lifestyle bereikte ook een historisch belangrijk steunniveau, wat aangeeft dat het kapitaal dat momenteel in altcoins zit, naar BTC kan gaan stromen.

„BTC-dominantie… terugtrektijd op alts?“ Een analist stelde vragen terwijl hij naar de onderstaande grafiek wees.

ANALIST: BTC EN ETH DIE WAARSCHIJNLIJK GROTE DIPS ONDER DE ALTCOINS ZULLEN KATALYSEREN…

Een andere analist legde uit dat hij verwacht dat Bitcoin en Ethereum beide ervoor zorgen dat altcoins op korte termijn opmerkelijke prijsdalingen zullen zien.

„BTC en ETH zijn misschien een tijdje aan het trillen. Als dat zo is, zullen de alts een aantal verbazingwekkende dips geven op de BTC-paren. Hou rekening met de BTC-trends in 2017, 2019 had een enorme impact en we hebben net de trendlijn van 3 jaar neerwaarts doorbroken op de close-up van gisteren“, merkte hij op.

Hoe de Bitcoin- en Ethereum-trend in de komende uren een belangrijk inzicht zou moeten geven in waar de altcoin-markt naartoe zal gaan.